Απιονιστές – Τύποι και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά τους

Ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατανάλωσης και της εκάστοτε εφαρμογής, διακρίνονται κυρίως δύο τύποι απιονιστών – Οι απιονιστές μικτής κλίνης και οι δίστηλοι απιονιστές

Η σύσταση του νερού, η πηγή τροφοδοσίας, η εφαρμογή όπως και οι ανάγκες σε παραγωγή απιονισμένου νερού είναι μερικοί μόνο παράγοντες, που συντελούν για τη σωστή επιλογή του συστήματος και διάταξης απιονισμού.

Με γνώμονα τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη σας προσφέρουμε κυρίως δύο τύπους απιονιστών:

       Ι. Απιονιστές μικτής κλίνης και τους
       ΙΙ. Δίστηλους απιονιστές.

Η κύρια διαφορά των δύο συστημάτων είναι

  • αφ’ενός η επαναχρησιμοποίηση των ρητινών, όπου στην περίπτωση των δίστηλων απιονιστών διεξάγεται αναγέννηση με οξέα και βάσεις και συνεπώς αποδίδουν εκ νέου απιονισμένο νερό όπως και
  • η πολυπλοκότητα κατασκευής, καθώς οι απιονιστές μικτής κλίνης αποτελούν εύχρηστες λύσεις, αφού λόγω της εύκολης σύνδεσης και μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήτοτε όπως π.χ. για το πλύσιμο φωτοβολταϊκών πάρκων ή προσόψεων γυάλινων κτιρίων.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται η ποιότητα του νερού τροφοδοσίας όπως και οι ανάγκες όσον αφορά στην ποιότητα του παραγόμενου νερού.

Οι χημικοί και μηχανολόγοι-μηχανικοί της εταιρείας μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα για την παραγωγή απιονισμένου νερού με τον αποδοτικότερο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.