Μέθοδοι Απολύμανσης Νερού

Η απολύμανση του νερού είναι δεσπόζουσας σημασίας για τον έλεγχο της ανάπτΥξης παθογόνων μικροοργασμών. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού, καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα και περιορισμούς.

Εντούτοις, η χλωρίωση και η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας έχουν υπερισχύσει έναντι των άλλων λόγω ευκολίας στην τεχνική εφαρμογή τους:

Χλωρίωση

Η χλωρίωση αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μέθοδο απολύμανσης νερού παγκοσμίως. Κατά την χλωρίωση, προστίθεται στο νερό υγρό χλώριο σε κατάλληλη μορφή με σκοπό την εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, ιοί και πρωτόζωα.

Πλεονεκτήματα της Χλωρίωσης

  • Ευρεία κάλυψη παθογόνων μικροοργανισμών: Το χλώριο είναι δραστικό έναντι ενός μεγάλου φάσματος μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.
  • Υπολειμματική Δράση: Παρέχει απολύμανση καθ’ όλη τη διάρκεια της διανομής, εξασφαλίζοντας ότι το νερό θα παραμείνει με απολυμαντικό μέσο μέχρΙ το σημείο της κατανάλωσης.
  • Κόστος: Είναι μια οικονομική λύση με χαμηλό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης.

Υπεριώδης Ακτινοβολία (UV)

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μια προηγμένη και ασφαλής προς τον χρήστη μέθοδος αποστείρωσης νερού. Βαζίζεται στην τεχνολογία της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) για να εξουδετερώσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς καταστρέφοντας το DNA τους. Με αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζεται η αναπαραγωγή τους και η ικανότητά τους να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Πλεονεκτήματα της Υπεριώδους Ακτινοβολίας

  • Απουσία χρήσης χημικών: Δεν προστίθενται χημικά στο νερό, διατηρώντας τη φυσική του γεύση και ποιότητα, καθιστώντας έτσι αυτή την μέθοδο ιδιαίετερα ασφαλή.
  • Άμεση Αποτελεσματικότητα: Η UV ακτινοβολία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και γρήγορη, καταστρέφοντας πάνω από το 99,99% των παθογόνων μικροοργανισμών
Ενημερωθειτε για τα uv τησ εταιρειασ μασ

Συμπέρασμα

Η χλωρίωση και η αποστείρωση μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας είναι δύο διαδεδομένες μέθοδοι απολύμανσης που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την εξασφάλιση καθαρού και ασφαλούς νερού.

Στην εταιρεία μας, προσφέρουμε λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες μας και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε καθαρό και ασφαλές νερό για την εφαρμογή σας.

Ανταλλακτικά συσκευών UV του οίκου Viqua

Στην εταιρεία μας, θα βρείτε υψηλής ποιότητας λυχνίες του κατασκευαστικού οίκου Viqua, όπως:

S330RL

S600RL-HO

S36L

S810RL

S463RL

 

Επίσης, παρέχουμε χαλαζιακούς σωλήνες που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για αξιόπιστες λύσεις και άριστη εξυπηρέτηση.